Linkek a témában:
Makrobiotika - egyensúlyban a világgal
A makrobiotikus étkezés magyarországi meghonosítója, Kövesdi Natália évekkel ezelőtt jelentette meg először "Nagyi és Nati szakácskönyvét", amelyből azóta sok ezren ismerhették meg az egészségmegújító, egészségmegőrző táplálkozás alapfogásait.
Makrobiotikus táplálkozás – évezredek óta hatásos
Adri barátnőm szerint a vargabéles is makrobiotikus étel, hiszen ő jó alaposan megrágja, amikor elege van a barnarizsből és a miso levesből. Ha a dietetikusok ezt hallanák, elájulnának, hiszen a makrobiotika kicsit több, mint megfontoltan rágni.
Meghatározás
A makrobiotika görög szó, amely a hosszú élet tudományát és művészetét jelenti, és követőinek is hosszú életet ígér. Már Hippokratész is azt vallotta, hogy a megfelelő élelmiszer alapozza meg az egészséges és hosszú életet. Az étkezés egyszerű és kiegyensúlyozott.